Держгеокадастр перевірить земельні ділянки, речові права на які виникли до 2013 року

14:45, 21 октября 2020
Права на ці земельні ділянки існують здебільшого у паперовому вигляді.
Держгеокадастр перевірить земельні ділянки, речові права на які виникли до 2013 року
УНН
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

20 жовтня, після публікації в газеті «Урядовий кур’єр», набрала чинності постанова Кабінету міністрів України № 948 «Про затвердження Порядку проведення інвентаризації документації із землеустрою, внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України».

Цим актом розпочинається підготовка до етапу наповнення Державного земельного кадастру реальними відомостями про земельні ділянки, речові права на які виникли до 1 січня 2013 року. Як відомо, документи, що посвідчують права на ці земельні ділянки, існують здебільшого у паперовому вигляді, і тому потребують перевірки та переведення в електронну форму.

Згідно із затвердженим порядком, територіальні органи Держгеокадастру проведуть інвентаризацію документації із землеустрою, що включена до Державного фонду документації із землеустрою, за такими критеріями:

  • наявність документації із землеустрою, на підставі якої складався правовстановлюючий документ;
  • наявність у документації із землеустрою, на підставі якої складався правовстановлюючий документ, каталогу координат;
  • наявність у документації із землеустрою, на підставі якої складався правовстановлюючий документ, електронного документа, що містить відомості про результати робіт із землеустрою.

Заплановано, що проведення інвентаризації документації із землеустрою триватиме до 1 січня 2022 року. За її результатами будуть складені реєстри земельних ділянок, речові права на які (документи, що посвідчують права на них) зареєстровано згідно із законодавством, що діяло до 1 січня 2013 року, та які не припинено на час проведення інвентаризації. Нові реєстри будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Держгеокадастру та його територіальних органів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

 

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду