Заступник Міністра юстиції розповів, навіщо розширювати права приватних виконавців

17:25, 9 июня 2021
Комітет рекомендував парламенту дозволити приватним виконавцям стягувати адміністративні штрафи.
Заступник Міністра юстиції розповів, навіщо розширювати права приватних виконавців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет з питань правоохоронної діяльності позачергово розглянув та рекомендував Верховній Раді прийняти у другому читанні Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо розширення повноважень приватних виконавців». Проект Закону зареєстровано за № 4331. У першому читанні парламент ухвалив його ще 20.05.2021 року.

Законопроект спрямований на розширення переліку рішень, які виконуватимуться приватними виконавцями.

Проектом пропонується надати приватним виконавцям право примусового виконання постанов у справах про адміністративні правопорушення та встановити, що постанова про накладення адміністративного стягнення виконується не тільки уповноваженим на те органом, але й приватним виконавцем, зокрема, у разі несплати правопорушником штрафу у встановлений Законом строк.

Відповідні зміни передбачається внести до статей 300, 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Законопроект ініціювався Кабінетом Міністрів України. За словами голови комітету Дениса Монастирського законопроект буде винесений в зал і стоятиме в порядку денному наступного пленарного тижня.

Заступник Міністра юстиції Андрій Гайченко у ході засідання комітету визнав, що законопроект подавався виключно з метою виконання умов надання макрофінансової допомоги. При цьому заступник Міністра пояснив депутатам, що міністерство не є прибічником того, щоб все передати приватним виконавцям. «Ми бачимо факти зловживань, ми бачимо все те чорне, що роблять приватні виконавці. І дійсно, у державного виконавця є начальник виконавчої служби, який, побачивши незаконні дії, може скасувати незаконну постанову. У приватного виконавця начальника немає, і його постанову, хай навіть і незаконну, може скасувати лише суд. Але на сьогодні це є виключно той мінімум передачі повноважень, що стосується саме отримання макрофіну. І тут є ще один момент. На сьогоднішній день приватні виконавці уже можуть стягувати кошти з населення по комунальних послугах. Це не заборонено».

Раніше розповідалося, як депутати хочуть змінити систему корпоративного управління підприємствами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва