Новостворена ДІАМ не вважає себе правонаступником ДАБІ: будівельний контроль – з чистого аркушу

15:10, 24 сентября 2021
Новий орган ДІАМ вважає, що він не є правонаступником Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ).
Новостворена ДІАМ не вважає себе правонаступником ДАБІ: будівельний контроль – з чистого аркушу
Джерело фото: img.pnk.tv
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Новостворений після ліквідації Державної архітектурно-будівельної інспекції орган (ДАБІ) орган – Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) зазначає, що не є правонаступником ДАБІ.

Про це повідомляється на сайті ДІАМ.

Зокрема, на питання «Який стан розгляду документів, якщо декларація про готовність будівельних робіт подавалась до ДАБІ?» ДІАМ зазначає таке:

«ДІАМ – це новостворений орган державної влади, який не є правонаступником ДАБІ. Раніше подані документи потрібно повторно подавати до Державної інспекції архітектури та містобудування України. Для швидшого опрацювання документів їх рекомендовано надсилати через портал ДІЯ».

Разом із тим, дана інформація дещо входить у суперечність із постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 р. № 958 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду».

Зокрема, нею у постанові КМУ від 19 серпня 2015 р. № 671 «Деякі питання діяльності органів державного архітектурно-будівельного контролю» встановлено, що:

«органи державного архітектурно-будівельного контролю є правонаступниками прав та обов’язків Державної архітектурно-будівельної інспекції щодо здійснення повноважень відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та продовжують здійснювати повноваження у сфері архітектурно-будівельного контролю після початку здійснення відповідних повноважень та виконання відповідних функцій Державною інспекцією архітектури та містобудування;

у разі, коли сільські, селищні, міські ради не утворили органи державного архітектурно-будівельного контролю відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» до 18 березня 2020 р., повноваження таких органів здійснює Державна інспекція архітектури та містобудування.

3. Державній інспекції архітектури та містобудування з дня набрання чинності актом Кабінету Міністрів України щодо можливості забезпечення зазначеною Інспекцією здійснення повноважень і функцій з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду забезпечити відповідно до абзацу п’ятого пункту 91 розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» за зверненням відповідного органу місцевого самоврядування створення спеціальної комісії з передачі відповідної документації та вирішення питань, пов’язаних з утворенням та функціонуванням органу державного архітектурно-будівельного контролю».

Отже, до прес-релізу ДІАМ можуть виникнути запитання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва