У «Слузі народу» знову пропонують Раді заборонити на час війни стягнення заборгованості за комунальні послуги з населення

18:58, 7 июля 2022
Пропонується заборонити на час воєнного стану вчинення виконавчих дій у виконавчих провадженнях з виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги.
У «Слузі народу» знову пропонують Раді заборонити на час війни стягнення заборгованості за комунальні послуги з населення
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Група народних депутатів переважно з фракції «Слуга народу» серед яких лідер одноіменної партії Олена Шуляк та очільник комітету ВР з питань правової політики Андрій Костін про внесення зміни до пункту 10-2 розділу ХІІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про виконавче провадження" щодо виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги у період дії воєнного стану, яким пропонується заборонити на час дії воєнного стану стягувати з фізосіб заборгованість за комуналку.

Законопроєктом пропонується внести зміни до пункту 102 перехідних положень закону ««Про виконавче провадження» та передбачити, що в період дії воєнного стану зупиняється  вчинення виконавчих дій у виконавчих провадженнях з виконання рішень про стягнення з фізичної особи заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Зазначимо, що заборона на стягнення заборгованості за комунальні послуги була передбачена законопроєктом №7317 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності приватних виконавців та примусового виконання судових рішень, рішень інших органів (посадових осіб) у період дії воєнного стану", який був підтриманий парламентом, однак заветований Президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що зміна вартості комунальних послуг не передбачається.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Ярослав Конощук 

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде