Випускники вузів МВС не отримають диплом юриста: коментарі соцмереж

13:10, 25 января 2021
Концепція реформи юридичної освіти, крім іншого, передбачає, що установи зі специфічними умовами навчання (наприклад, підлеглі Міністерству внутрішніх справ) не зможуть готувати юристів.
Випускники вузів МВС не отримають диплом юриста: коментарі соцмереж
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Правоохоронні» вузи, як-от вузи системи Міністерства внутрішніх справ, пропонується позбавити можливості випускати юристів. Їх випускники не зможуть розраховувати на диплом «юриста», а будуть просто «слідчими» і т. д. Відповідно, в майбутньому вони не зможуть претендувати в адвокатуру або в судову систему.

Як писала «Судово-юридична газета», 21 січня відбувся «освітній» Комітет Верховної Ради, в ході якого знову обговорювалася Концепція реформи юридичної освіти.

Концепція, крім іншого, передбачає, що установи зі специфічними умовами навчання (наприклад, підлеглі Міністерству внутрішніх справ) не зможуть готувати юристів.

Проти позбавлення закладів зі специфічними умовами навчання можливості готувати юристів виступили член Комітету з питань правоохоронної діяльності Олександр Бакумов і заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Вони вказали на той факт, що часто колишні працівники органів внутрішніх справ після звільнення за вислугою років йдуть працювати адвокатами, суддями, а реформа позбавить їх цієї можливості.

Одна з авторів концепції Наталія Кузнєцова їм заперечила, вказавши, що можна готувати фахівців, зокрема слідчих, і далі, але в них у дипломі НЕ буде написано «юрист».

Це викликало гостру полеміку і серед користувачів соцмереж.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області