НАЗК направило до суду адміністративні протоколи щодо двох депутатів

14:07, 5 апреля 2019
Складено протоколи стосовно Олександра Вілкула та Вадима Кривохатька.
НАЗК направило до суду адміністративні протоколи щодо двох депутатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про направлення до суду 6 протоколів про адміністративні правопорушення, які стосуються недотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо врегулювання конфлікту інтересів, повідомляє прес-центр НАЗК.

Складено протоколи стосовно двох народних депутатів України — Олександра Вілкула та Вадима Кривохатька, які за наявності приватного інтересу внесли в порядку ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України» на розгляд ВРУ депутатські запити, чим порушили вимоги п. 3 ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції». Вказані діяння містять ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-7 КУпАП.

Крім того, складено 2 протоколи стосовно голови Іванівської РДА Одеської області Віктора Лобача, який водночас був головою ФГ «Ваюд» та СФГ «Тілець», метою яких є одержання прибутку, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції».

Складено протокол і стосовного Максима Васьковського, який, будучи співробітником-військовослужбовцем управління Служби безпеки України у Вінницькій області, водночас входив до складу виконавчого органу ТОВ «Монарх бізнес консалтинг», метою якого є одержання прибутку, чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції».

Також складено протокол стосовно Семена Рудківського, який під час перебування на посаді старшого інспектора штурмового взводу №2 (м. Житомир) воєнізованого формування Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України водночас був головою комісії з припинення ПП «Ростов-престиж», чим порушив вимоги п. 2 ч. 1 ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції» (обмеження щодо входження до складу правління, інших виконавчих чи контролюючих органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку). Вказані діяння містять ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2 ст. 172-4 КУпАП.

Національне агентство зазначає, що складення протоколу і направлення його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення в судовому порядку.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК запрошувало 13 осіб прибути до Національного агентства для надання пояснень та у разі наявності підстав складення протоколів про адміністративні правопорушення.

Крім того, НАЗК повідомило про кількість повних перевірок декларацій. За результатами перевірок, які розпочалися на підставі повідомлень від викривачів корупції, громадських організацій та правоохоронних органів, наведені у цих повідомленнях факти стосовно 3 осіб підтвердились, стосовно однієї особи підтвердились частково та щодо 3 осіб не підтвердились.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді