Конкурс на посаду голови Митниці: суд зупинив дію розпорядження уряду

10:19, 18 апреля 2019
Суд заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення конкурсу.
Конкурс на посаду голови Митниці: суд зупинив дію розпорядження уряду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд Києва розглянув заяву про забезпечення позову народного депутата Андрія Антонищака щодо зупинення дії розпорядження уряду про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови державної митної служби.

17 квітня суд ухвалив задовольнити відповідну заяву про забезпечення позову і зупинити дію розпорядження Кабінету міністрів України «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби».

Окрім цього суд заборонив Комісії з питань вищого корпусу державної служби вчиняти дії з проведення відповідного конкурсу на підставі зазначеного розпорядження Кабінету міністрів України.

Суд, ухвалюючи рішення про задоволення заяви про забезпечення позову, виходив з того, що невжиття таких заходів, очевидно, може призвести до того, що захист прав, свобод та інтересів заявника, на захист яких подається адміністративний позов, стане неможливим, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат.

Також суд врахував те, що заявник посилався на норми закону, які, на його думку, порушені при прийнятті та виконанні розпорядження уряду «Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби».

Як стало відомо «Судово-юридичній газеті», далі у конкурсі на посаду голови Державної податкової служби проходять троє кандидатів: Дмитро Олексієнко, Сергій Петухов та Сергій Верланов.

Також ми писали, що Кабінет міністрів України прийняв з доопрацюванням умови проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голови Державної податкової служби України та голови Державної митної служби України. Кандидати на зазначені посади повинні мати вищу освіту за ступенем магістра і загальний стаж роботи не менше семи років. Також від кандидатів вимагається досвід роботи на посадах державної служби.

Крім того, Кабінет міністрів України оголосив конкурс на зайняття посади голови Державної митної служби. Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров на своїй сторінці у Facebook зробив заяву щодо цього конкурсу. Він вважає проведення подібних конкурсів незаконним, оскільки вказані посади не можуть вважатися вакантними.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва