Надія Савченко подала до Ради перший після звільнення законопроект

10:38, 18 апреля 2019
Законопроект авторства Савченко передбачає зменшення застави для партії на виборах в 50 разів.
Надія Савченко подала до Ради перший після звільнення законопроект
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 квітня народний депутат Надія Савченко вперше після звільнення з-під варти подала законопроект на розгляд Верховної Ради. Проект Закону за №10235 вносить зміни до Закону України "Про вибори народних депутатів України" щодо розміру грошової застави для партій, які висунули виборчий список кандидатів у депутати у загальнодержавному окрузі.

У законопроекті пропонується змінити розмір грошової застави для партій, які висунули виборчий список кандидатів у депутати у загальнодержавному окрузі з 1000 до 20 мінімальних зарплат.

Надія Савченко наголошує, що ситуація із внесенням такої великої грошової застави для багатьох політичних партій є вкрай складною, адже збирати гроші для внесення застави стає дедалі важче через складну економічну ситуацію в країні та виїзд великої кількості українських громадян за кордон.

На думку автора, прийняття цього закону сприятиме підвищенню кількості партій, які зможуть взяти участь у виборах народних депутатів України, а також забезпечить та відновить громадянам України гарантоване право Конституцією України вільно бути обраним до будь-якого органу державної влади,  зокрема  до  Верховної  Ради України, яке наразі є порушеним через встановлення законодавством грошової застави у розмірі 1000 розмірів мінімальної заробітної плати для партій, які висунули виборчий список кандидатів у депутати у загальнодержавному окрузі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета»  розповідала, що Надія Савченко вийшла на свободу.

Також нещодавно ми писали про те, що у Києві ВП ВС звільнила довічно засуджених прямо в залі суду.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки