Конкурс на посади голів Державної податкової служби та митної служби: є подробиці

15:32, 21 марта 2019
Інформація щодо проведення конкурсів буде розміщена на сайті Нацагентства України з питань держслужби.
Конкурс на посади голів Державної податкової служби та митної служби: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів України під час засідання 20 березня прийняв з доопрацюванням умови проведення конкурсу на зайняття вакантних посад голови Державної податкової служби України та голови Державної митної служби України. Про це передає прес-служба ДФС.

Так, кандидати на зазначені посади повинні мати вищу освіту за ступенем магістра, загальний стаж роботи не менше семи років. Також від кандидатів вимагається досвід роботи на посадах державної служби.

«На кандидатів чекає три етапи відбору. На першому рівні претенденти мають показати знання законодавства  від Конституції до Податкового та Митного Кодексів. На другому  пройти ситуаційні завдання. Кожен кандидат на посаду керівника ДПС та ДМС повинен мати лідерські навички: встановлювати цілі, стратегічно мислити, вміти працювати з великим обсягом інформації і, власне, досягати кінцевих результатів. Це, зокрема, і є одними з умов до всіх, хто братиме участь у конкурсах»,  зазначив в.о. Голови ДФС Олександр Власов. За його словами, третій етап конкурсів  співбесіди. На них кандидати спочатку мають презентувати матеріали, що стосуються питань податкової чи митної політики, а потім пройти класичну співбесіду.

Окрім того, кандидати мають вміти приймати ефективні рішення, управляти організацією та персоналом, знати основи управління змінами та публічними фінансами, вести ефективну комунікацію, володіти законодавством про інформацію тощо.

Претенденти на посади очільників двох нових служб мають вільно володіти державною мовою та іноземною, яка є однією з офіційних мов Ради Європи (англійська та/або французька).

Вся інформація щодо проведення конкурсів та вимоги будуть розміщені на сайті Національного агентства України з питань державної служби.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Державна фіскальна служба України повідомила: відповідно до п. 179.1 ст. 179 Податкового кодексу України, платник податку зобов'язаний подавати річну декларацію про майновий стан і доходи у випадках, передбачених розділом IV Кодексу.

Крім того, Державна фіскальна Служба України ввела у дію нові коди бюджетної класифікації ПДФО та військового збору.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде