ДБР затримало копів, які брали хабарі від кур’єрів наркотиків: є подробиці

14:08, 18 мая 2019
Група поліцейських отримувала кошти від осіб, що робили «закладки» наркотичних речовин.
ДБР затримало копів, які брали хабарі від кур’єрів наркотиків: є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління  Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві  затримали групу осіб у складі діючих та колишніх поліцейських. Про це йдеться на сайті ДБР.

Як стало відомо, група осіб у складі працівників підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Нацполіції у Харківської області систематично вимагала та отримувала кошти від осіб, що робили так звані «закладки» наркотичних речовин за непритягнення їх до кримінальної відповідальності.

Встановлено, що у квітні 2019 року, в рамках кримінального провадження, задокументовано отримання неправомірної вигоди у сумі 40 тисяч гривень.

17 травня під час спецоперації правоохоронці затримали трьох учасників злочинного угрупування після отримання 74 тисяч гривень. Поліцейські затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди  (ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Під час обшуків у затриманих, вилучено пігулки, ззовні схожі на наркотичний засіб «екстазі», які будуть направлені на експертизу. Тривають першочергові слідчі дії.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали ревізора-інспектора ДФС у Чернівцях під час отримання $700 хабара.

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде