Отримав ₴25 000 хабара: ВАКС розгляне справу військовослужбовця

20:51, 19 сентября 2019
Суд призначив підготовче судове засідання на 3 жовтня.
Отримав ₴25 000 хабара: ВАКС розгляне справу військовослужбовця
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищого антикорупційного суду надійшла кримінальна справа, фігурантом якої є військовослужбовець. Його звинувачують в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 25 000 грн (ч. 1 ст. 368 КК України). Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«Начебто, сержант, перебуваючи на посаді менеджера відділу комплектування старшинами, сержантами військової служби за контрактом Кадрового центру ЗСУ, одержав ці кошти за сприяння у влаштуванні певної особи на посаду водія у складі Української миротворчої місії ООН у Республіці Ліберія.

Спочатку справа надійшла до Солом’янського суду Києва. Проте, 16 вересня справу перенаправили до ВАКС, оскільки військовослужбовцю інкримінують вчинення злочину, який згідно з приміткою до ст. 45 КК України є корупційним злочином.

Своєю ухвалою Вищий антикорупційний суд призначив підготовче судове засідання за цією справою. Воно відбудеться 3 жовтня 2019 року», — повідомили у суді.

Також ВАКС нагадав про презумпцію невинуватості і наголошує, що обрання щодо особи будь-якого запобіжного заходу не є підтвердженням того, що відповідна особа винна у вчинені злочину.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що  на Житомирщині військовий комісар брав хабарі від призовників за уникнення строкової служби в ЗСУ.

Також у Олександрії на Кіровоградщині водій-порушник намагався дати хабар поліцейському.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки