Справа «Роттердам+»: ВАКС продовжив процесуальні обов’язки фігурантам

11:52, 11 октября 2019
Наразі триває досудове розслідування.
Справа «Роттердам+»: ВАКС продовжив процесуальні обов’язки фігурантам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідча суддя ВАКС підтримала позицію прокурора САП та задовольнила відповідні клопотання держобвинувача, якими було продовжено дію процесуальних обов’язків, покладених на підозрюваних у так званій справі «Роттердам+» у зв’язку із застосуванням до них запобіжних заходів. Про це повідомляє прес-служба САП.

У відомстві нагадали, що чотирьом підозрюваним було обрано запобіжні заходи у вигляді застав розміром від 1,9 млн гривень до 10 млн гривень з покладенням процесуальних обов’язків. Ще двоє підозрюваних перебувають у розшуку.

«Як вже повідомлялось, в рамках розслідування кримінального провадження, яке здійснюється детективами НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП та за оперативної підтримки підрозділів Служби безпеки України, встановлено, що колишні Голова та член Національної комісії, діючи за попередньою змовою групою осіб разом з іншими службовими особами Комісії та за пособництва службових осіб підприємств приватного сектору економіки, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби та з метою одержання неправомірної вигоди Генеруючими компаніями теплових електростанцій, розробили та прийняли необґрунтований регуляторний акт, реалізація якого завдала споживачам понад 18 млрд 868 млн гривень збитків.

Зазначеним особам повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», — йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування триває. Перевіряються інші обставини вчинення кримінальних правопорушень, встановлюється причетність до їх скоєння інших осіб, а також вживаються заходи для забезпечення відшкодування завданої шкоди. 

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Зеленський пропонував парламенту скасувати формулу «Роттердам+».

Додамо, Апеляційна палата ВАСУ заочно арештувала одного з підозрюваних.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде