Незаконна вирубка 8 га лісу на 13 млн грн збитків: ДБР повідомило про підозру посадовцям

13:53, 28 апреля 2021
Службові особи при підготовці документів і матеріалів для отримання дозвільних документів – лісорубних квитків, вносили в них неправдиві відомості та надалі забезпечували безпідставне дроблення однорідних лісових ділянок площею не більше 1 га.
Незаконна вирубка 8 га лісу на 13 млн грн збитків: ДБР повідомило про підозру посадовцям
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ДБР повідомило про підозру посадовцю Київського обласного та по м. Києву Управління лісового та мисливського господарства, а також ексгендиректору, головному лісничому та лісничому Державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс». Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань. 

Встановлено, що у 2018-2020 роках лісничі, без проведення оцінки впливу на довкілля (ОВД) та без отримання відповідного висновку, за попередньою змовою здійснювали незаконні суцільні санітарні рубки на земельних ділянках загальною площею близько 8 га. Чим заподіяли шкоди державі на майже 13 млн грн.

За попередньою інформацією, службові особи при підготовці документів і матеріалів для отримання дозвільних документів – лісорубних квитків, вносили в них неправдиві відомості та надалі забезпечували безпідставне дроблення однорідних лісових ділянок площею не більше 1 га. Це їм давало можливість не отримувати висновок ОВД від Міндовкілля, а йти шляхом спрощеної процедури.

Надалі представники державного лісового агентства затверджували вказані документи та матеріали у відповідних контролюючих органах.

Так, 27 квітня 2021 року службовим особам ДП «СЛП «КИЇВОБЛАСГРОЛІС» повідомлено про підозру у незаконній порубці лісу, вчиненій повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2, ч. 4 ст. 246 КК України). Їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

Того ж дня повідомлено про підозру службовій особі Київського обласного Управління лісового та мисливського господарства, яка здійснювала погодження документів щодо проведення суцільних санітарних рубок на земельних ділянках площею понад 1 га без проведення оцінки з впливу на довкілля. Її дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Наразі досудове розслідування триває.

Крім того, «Судово-юридична газета» писала про $7500 за «гальмування» справи: ДБР завершило розслідування щодо прокурора військової прокуратури.

Також ми повідомляли про те, що на Житомирщині митник «погорів» на хабарі за лояльність.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду