Нацбанк підвищив облікову ставку до 8,5% річних

16:39, 9 сентября 2021
Крім того, НБУ припиняє використання антикризових монетарних заходів.
Нацбанк підвищив облікову ставку до 8,5% річних
Фото з відкритих джерел
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національний банк України, як і очікував ринок, підвищив облікову ставку до 8,5% річних із нинішніх 8%, повідомляється на сайті НБУ.

Крім того, як було анонсовано раніше, НБУ припиняє використання антикризових монетарних заходів, а саме – проведення тендерів з довгострокового рефінансування та аукціонів своп процентної ставки з початку IV кварталу 2021 року.

Таке посилення монетарної політики сприятиме утриманню під контролем інфляційних очікувань і поверненню інфляції на траєкторію стійкого сповільнення до цілі 5%, досягнення якої прогнозується у 2022 році.

За очікуваннями Національного банку, впродовж вересня-жовтня інфляція залишатиметься в діапазоні 10 - 11%, а в останні місяці року сповільниться нижче 10%. У наступному році зниження темпів інфляції триватиме – вона поступово повернеться до цілі 5%.

Для підвищення ефективності монетарної трансмісії Національний банк також продовжив нормалізацію дизайну монетарної політики. Так, з 1 жовтня строковість операцій з надання кредитів рефінансування скорочено з 90 до 30 днів

Також «Судово-юридична газета» писала, що Верховна Рада готується реформувати Нацбанк, зокрема функції щодо забезпечення стабільності гривні.

Додамо, що міжнародні резерви України зросли на 9%: рекорд за 9 років.

Крім того, ми писали, що стартувало інтернет-голосування за членів Ради громадського контролю при Бюро економічної безпеки: SUD.UA під №64.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України