ВООЗ розширить медичну допомогу людям, які постраждали від війни в Україні

22:00, 9 июля 2022
Організація прагне допомогти людям, чиє фізичне та психічне здоров’я постраждало або погіршилося внаслідок російського вторгнення.
ВООЗ розширить медичну допомогу людям, які постраждали від війни в Україні
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Всесвітня організація охорони здоров’я розширить медичну допомогу постраждалим від війни в Україні. Про це повідомляє Голос Америки.

Так, в Україні працюють сім центрів ВООЗ з забезпечення потреб людей, які постраждали від війни.  Зараз організація створює восьмий хаб у стратегічному місті Одеса.

Менеджер ВООЗ з питань кризових ситуацій в Україні Доріт Ніцан сказала, що ВООЗ прагне допомогти людям, чиє фізичне та психічне здоров’я постраждало або погіршилося внаслідок російського вторгнення.

Вона зазначила, що мільйони людей із хронічними захворюваннями не отримують лікування від станів, які загрожують життю. Вона уточнила, що люди, які не отримали ранньої діагностики та лікування раку, страждають від прогресуючих пухлин.

Так само повідомила вона, стан людей, які не змогли отримати лікування від гіпертонії, інсульту, діабету та інших фізичних і психічних захворювань, погіршився.

«Через війну люди стають різними способами інвалідами. Шум і бомбардування шкодять слуху», - сказала Ніцан. - Наземні міни були причиною ампутацій. І, звичайно, страх, горе та невпевненість, які впливають на психічне здоров’я».

Ніцан підкреслила, що система охорони здоров’я по всій країні перевантажена, медичних працівників не вистачає. Багато з них були вбиті, інші залишили країну. Вона розповіла, що внутрішньо переміщені особи роблять усе можливе, щоб заповнити прогалини.

Вона також повідомила, що ще однією проблемою є те, що багато людей, які  потребують допомоги, не можуть бути доступні через бої.

«Ми не маємо доступу до всіх територій. Зараз багато територій піддаються обстрілу, нападу. (…) Ми просимо про гуманітарні коридори, щоб мати змогу втрутитися та піклуватися про тих, хто цього потребує».

На жаль, зазначила представниця ВООЗ, на численні запити агенцій з надання допомоги щодо забезпечення гуманітарних коридорів й доставці допомоги в обложені райони, не було отримано позитивної відповіді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва