В Одесі суд зобов’язав чоловіка прочитати книжки про радянські репресії

11:28, 11 июля 2022
Громадянин здійснив публічні заклики та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України.
В Одесі суд зобов’язав чоловіка прочитати книжки про радянські репресії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Приморський районний суд Одеси визнав співробітника міського зоопарку винним у закликах до насильницького повалення конституційного ладу, засудив до п’яти років умовно та зобов'язав читати твори українських письменників про Голодомор та радянські репресії.

Слідством встановлено, що громадянин здійснив публічні заклики та розповсюдження матеріалів в соцмережі «Однокласники» із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України. Він закликав до змін територіальних меж України, писав, що в Одесі нібито «моляться» на російських окупантів і закликав створити з південних та східних областей України так звану «Новороссию»

У ході судового засідання чоловік визнав себе винним у повному обсязі, тому суд, «врахувавши щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину», призначив йому 5 років позбавлення волі умовно із випробувальним терміном три роки. Також суд зобов'язав його прочитати твори Івана Багряного «Тигролови», Василя Барки «Жовтий князь» та Уласа Самчука «Марія». На думку суду, це «матиме необхідний виховний вплив і буде необхідним і достатнім для виправлення та попередження нових злочинів із сторони обвинуваченого».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду