Туреччина розглядає можливість пропуску кораблів США до Босфору, а самі американці непевні, чи вдасться повернути збитий дрон

19:56, 15 березня 2023
У Туреччині заявили, що роздумують над допуском американських кораблів до Босфору для того, аби вони могли забрати уламки збитого рф дрона.
Туреччина розглядає можливість пропуску кораблів США до Босфору, а самі американці непевні, чи вдасться повернути збитий дрон
Ілюстративне зображення із відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Туреччина розглядає можливість дозволу військам США увійти в протоку Босфор, щоб забрати дрон, який розбився після зіткнення з російським винищувачем над Чорним морем у вівторок, 14 березня. Про це заявив голова турецького Міноборони Хулусі Акар, пише Bloomberg.

«Ми уважно відслідковуємо це питання. Мають місце різні контакти, у тому числі між структурами у самій Туреччині. Прагнемо знайти з партнерами зі США розумне та логічне рішення. Виступаємо за мирний вихід із ситуації. Наступні кроки проясняться найближчим часом», – сказав посадовець.

Водночас самі США мають сумнів щодо того, чи їм вдасться повернути потонулий дрон. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Джон Кірбі, пише CNN.

«Я не впевнений, що ми зможемо його повернути. Я маю на увазі, що там, де він впав у Чорне море, дуже, дуже глибоко. Ми все ще оцінюємо, чи можна буде вжити заходів для відновлення, може він ніколи не буде знайдений», — сказав Кірбі.

Також він додав, що зроблене усе для того, аби мінімізувати будь-яку розвідувальну цінність, яка може бути отримана від того, що хтось інший отримає доступ до цього безпілотника.

«Я, звичайно, не можу говорити за зусилля рф або те, що вони намагаються або не намагаються дістати дрон. Я можу просто сказати вам, що ми все ще оцінюємо цю ситуацію самі», — заначив Кірбі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки