Люди вперше досягли найвіддаленішого місця на Землі, де найближче тільки астронавти на МКС, фото

20:53, 23 травня 2024
Батько і син здійснили непросту подорож і досягли точки Немо, яка є найвіддаленішим місцем на планеті.
Люди вперше досягли найвіддаленішого місця на Землі, де найближче тільки астронавти на МКС, фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вперше в історії людина досягла точки Немо, найвіддаленішого місця на Землі, де найближчі люди — астронавти на МКС. Про це повідомляє IFLScience.

Так, дослідницька група батька і сина, Кріс і Мік Браун, досягли «Океанічного полюса недоступності», або точки Немо — найвіддаленішої точки на Землі. Вона названа на честь дослідника капітана Немо із пригодницького роману Жюля Верна «20 000 льє під водою».

Фактично вони, ймовірно, є першими людьми, яким вдалося здійснити подорож і дістатися до цього місця в океані.

Досягти настільки віддаленого від суші місця в океані зовсім не просто, для цього потрібне відповідне судно, здатне вистояти під час 7-метрового шторму. Кріс і Мік Браун вирушили до полюса недоступності на судні «Ганський Експлорер» — судно з екіпажем досвідченої групи моряків, проте навіть вони не були застраховані від наслідків таких неспокійних умов.

У результаті їм все ж вдалося довести місію до кінця: дослідницька група з батька і сина висадилися на човнах "Зодіак" і стали першими людьми, яким вдалося покупатися в океані в точці Немо. Глибина Атлантичного океану тут становить близько 4 кілометрів.

Дослідники зазначають, що навіть у такій віддаленій точці океану вони насправді опинилися не самі — тут вони зустріли неймовірну кількість альбатросів, які намагалися взаємодіяти та зрозуміти, хто забрів у такий віддалений «кут» океану.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Катющенко
    Віталій Катющенко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Євген Мацький
    Євген Мацький
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду