Від 6 до 19 тисяч грн: Верховна Рада хоче встановити щомісячні виплати Героям України та кавалерам орденів

07:20, 28 липня 2022
Депутати пропонують встановити щомісячну виплату від 1 до 3 мінімальних заробітних плат.
Від 6 до 19 тисяч грн: Верховна Рада хоче встановити щомісячні виплати Героям України та кавалерам орденів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Героям України та кавалерам орденів пропонують встановити щомісячну виплату від 1 до 3 мінімальних заробітних плат. Нині це від 6,5 до 19,5 тис. грн. Відповідний законопроєкт №7141 парламент ухвалив в цілому.

Про це повідомляє пресслужба «Слуги народу».

«Ми маємо підтримувати героїв, які брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, та членів їхніх сімей. За період 2014-2020 років звання Героя України отримали 172 особи. Ще 30 осіб удостоєні орденами “За мужність” і “Богдана Хмельницького”. Очевидно, що через повномасштабну агресію росії кількість захисників і захисниць, що отримають ці відзнаки, збільшиться», – наголосила співавторка закону, голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Законопроєктом пропонується встановити щомісячну виплату грошової допомоги:

1) у розмірі 3-х мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року, – особам, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка»; (сьогодні – 19 500 грн)

2) у розмірі 2-х мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року, – лицарям ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів (повні лицарі); (сьогодні – 13 000 грн)

3) у розмірі 1-ї мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року, – кавалерам ордена «За мужність» трьох ступенів (повні кавалери); (сьогодні – 6 500 грн)

4) у розмірах від 3-х до 1-ї (у розрахунку на місяць на сім’ю) мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року, членам сімей померлих або нагороджених посмертно осіб, яким присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка», лицарів ордена “Богдана Хмельницького” трьох ступенів (повні лицарі) та кавалерів ордена “За мужність” трьох ступенів (повні кавалери).

Також ми писали, що Рада підтримала тимчасове звільнення від оподаткування благодійної допомоги сім’ям поранених та загиблих учасників війни з РФ.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді