У Чорному морі відновили роботу порти «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний»

17:26, 27 липня 2022
Військові та цивільні спеціалісти шукають підводні об'єкти, встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства.
У Чорному морі відновили роботу порти «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Відновлено роботу в портах "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" у зв'язку з підписанням угоди про розблокування портів України для експорту зерна. Так, наразі військові та цивільні спеціалісти шукають підводні об'єкти, встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства. Про це  повідомляє ВМС ЗСУ. 

"Вихід і захід суден до морських портів здійснюватиметься шляхом формування каравану, який супроводжуватиме корабель лідирування. Але передує цьому клопітка робота й спеціалістів-гідрографів", ­– вказано в дописі.

Зараз також тривають гідрографічні проміжні роботи – визначення глибини, підхідних каналів та рекомендованих шляхів.

"Сьогодні ми проводимо спільну роботу щодо навігаційно-гідрографічного забезпечення безпеки судноплавства в одному з портів Одещини. Перш за все – це роботи, які визначають безпечні шляхи для руху суден, які перевозитимуть українське зерно", – розповів начальник філії держустанови "Одеський район Держгідрографії" Ігор Тимчук.

Як наголосили у Військово-морських силах, українські військові надалі виконують свою роботу незалежно від дій агресора, "зокрема, щоб відновити функціонування судноплавства, щоб уникнути світової продовольчої кризи".

Нагадаємо, що 23 липня, наступного дня після підписання угоди про експорт зерна, окупанти завдали ракетного удару по Одеському морському торговому порту.

22 липня у Стамбулі були підписані домовленості щодо розблокування трьох українських портів «Одеса», «Чорноморськ» і «Южний» для вивезення зерна та продуктів харчування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді