Рада підтримала тимчасове звільнення від оподаткування благодійної допомоги сім’ям поранених та загиблих учасників війни з РФ

16:05, 27 липня 2022
Пропонується на час воєнного стану та рік після його завершення звільнити від оподаткування благодійну допомогу, виплачену родинам поранених та загиблих учасників війни з РФ.
Рада підтримала тимчасове звільнення від оподаткування благодійної допомоги сім’ям поранених та загиблих учасників війни з РФ
Джерело фото: Depositphotos
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №7506-1 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, виплаченої на користь членів сімей поранених та загиблих учасників бойових дій під час участі у відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки України, яким пропонується на час воєнного стану звільнити від оподаткування благодійну допомогу, яку отримують родини поранених та загиблих учасників українсько-російської війни. За відповідне рішення проголосували 314 народних депутатів.

Законопроектом пропонується встановити, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи (суми) виплаченої (наданої) благодійниками допомоги, у тому числі благодійниками - фізичними особами, у порядку, визначеному Законом України "Про благодійну діяльність та благодійні організації", на користь членів сімей учасників бойових дій, які під час участі у відсічі збройної агресії в період дії воєнного, надзвичайного стану на території України, перебуваючи безпосередньо в районах здійснення зазначених заходів, зазнали поранення, контузії чи іншого ушкодження здоров’я, загинули, померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва.

Крім цього, пропонується звільнити від оподаткування благодійну допомогу повнолітнім та усиновленим дітям учасників бойових дій.

Тобто передбачається звільнення вказаних осіб від зобов’язання сплатити податок з отриманої благодійної допомоги. При цьому допомога звільняється від оподаткування до 31 грудня (включно) року, наступного за роком, у якому завершено проведення антитерористичної операції та/або  припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан на території України.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», діти, які постраждали від війни, можуть отримати грошову компенсацію.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду