Чому пити каву натщесерце шкідливо

09:50, 5 августа 2019
Кава на голодний шлунок — серйозне випробовування для організму.
Чому пити каву натщесерце шкідливо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Випита кава на голодний шлунок — серйозне випробовування для сонного організму. Беручи на себе удар першим, шлунок, як і годиться, виділяє соляну кислоту, необхідну для перероблення рідини. Навіть кілька тижнів поспіль з кавою перед сніданком дадуть про себе знати спочатку дискомфортом в шлунку, а згодом і серйозними проблемами в роботі всього організму.

У ранкові години в тілі змінюється гормональний фон — після пробудження зростає концентрація кортизолу. Гормон відповідає за стреси, увагу, пильність. Він запускає роботу багатьох органів і систем людського організму, а вживання чорної кави натщесерце притуплює цей ефект.

Користь від кави вранці теж є, але пити її потрібно не на порожній шлунок. Правильний час для насолоди улюбленим напоєм — з 9:30 до 11:30 ранку. Тоді кава принесе користь організму і додаткову енергію.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що існує безліч альтернатив, які допоможуть підбадьоритися і не завдадуть ніякої шкоди організму, на відміну від кофеїну. Експерти в області дієтології відзначають кілька продуктів, які допоможуть запустити організм вранці, зарядити вас енергією і поліпшити мозкову активність.

Також ми описували топ-7 способів побороти сонливість вранці. Така проблема знайома всім. Потрібно знати, як боротися з сонливістю, щоб вона не стала хронічною.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей