$30 тисяч за «вирішення питання»: судитимуть суддю Донецького окружного адміністративного суду

16:30, 29 ноября 2021
Суддю затримали одразу після одержання 30 тисяч доларів з метою забезпечення збереження доказів у порядку статті 208 та пункту 2 частини 1 статті 482 КПК України.
$30 тисяч за «вирішення питання»: судитимуть суддю Донецького окружного адміністративного суду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Харківська міська прокуратура повідомляє, що обласною прокуратурою затверджено та направлено до Слов’янського міськрайонного суду Донецької області обвинувальний акт стосовно судді за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах.

За даними слідства, у грудні 2020 року суддя Донецького окружного адміністративного суду, перебуваючи у Харкові, повідомив директору приватного підприємства, що в Касаційному господарському суді Верховного Суду у нього є нібито знайомі, з якими він за винагороду може вирішити судові питання на користь зазначеного підприємства.

Суддя повідомив, що за скасування Верховним Судом рішення Господарського суду Донецької області та постанови Східного апеляційного господарського суду і, як наслідок, повернення справи на новий судовий розгляд у першу інстанцію директор підприємства повинен передати йому 30 тис. доларів.

У прокуратурі зазначають, що 18 травня 2021 року у м. Слов’янськ Донецької області одразу після одержання 30 тисяч доларів, в порядку ст. 208 та п. 2 ч. 1 ст. 482 КПК України, суддю затримано з метою забезпечення збереження доказів.

У ході обшуків, проведених в автомобілі судді, вилучено зазначену суму коштів.

Згодом, 19 травня цього року, обласною прокуратурою за дорученням керівництва Офісу Генерального прокурора з додержанням вимог ст. 481 КПК України судді повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

«Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна», - сказано в повідомленні.

Також «Судово-юридична газета» писала, що колишнього голову КСУ судитимуть за незаконне використання ключа підпису платіжних документів Суду — ОГП.

Крім того, ми повідомляли, що судитимуть екссуддю Дніпровського райсуду Києва, обвинуваченого в одержанні $150 000 хабаря — САП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде