Судитимуть екссуддю Дніпровського райсуду Києва, обвинуваченого в одержанні $150 000 хабаря — САП

14:43, 15 ноября 2021
Обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 КК України скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.
Судитимуть екссуддю Дніпровського райсуду Києва, обвинуваченого в одержанні $150 000 хабаря — САП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурорами САП закінчено досудове розслідування, яке здійснювали детективи НАБУ, у кримінальному провадженні стосовно колишнього судді Дніпровського районного суду міста Києва, який вимагав та одержав 150 000 доларів США неправомірної вигоди (понад 3,7 млн грн за курсом НБУ станом на момент вчинення злочину). Про це повідомляє пресслужба САП.

«На сьогодні обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 КК України скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Як вже повідомлялось, 9 серпня 2016 року детективи НАБУ викрили суддю Дніпровського райсуду столиці на отриманні 150 тис. доларів США неправомірної вигоди. У подальшому Верховна Рада України дала згоду на його затримання та притягнення до кримінальної відповідальності. Проте, скориставшись суддівським правовим імунітетом, підозрюваний суддя залишив територію України. З 16 серпня 2016 року суддю було оголошено у національний розшук, а у подальшому – у міжнародний розшук.

У лютому 2017 року його затримали на території Республіки Молдова. Детективи Національного бюро подали клопотання про екстрадицію екссудді до України. Проте у квітні 2021 року з’явилася інформація про нібито його викрадення. Місцезнаходження служителя Феміди було невідоме аж до липня 2021 року, коли посадовця виявили в одному з сіл Вінницької області. 30 липня працівники СБУ виїхали на місце та перевезли екссуддю в центральне управління Служби безпеки.

1 серпня детективом НАБУ за погодженням з прокурором САП ОГП подано клопотання до слідчого судді ВАКС про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 3 cерпня детективи НАБУ затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва у лікарні «Феофанія» після того, яка СБУ надала Національному бюро інформацію про місцезнаходження підозрюваного.

4 серпня Вищий антикорупційний суд обрав екссудді запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а також зобов‘язав здати закордонні паспорти та носити електронний засіб контролю (браслет).

6 серпня 2021 стороні захисту відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду. Дії екссудді кваліфіковано за ч. 4. ст. 368 КК України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням»)», — йдеться у повідомленні САП.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 9 листопада затримали суддю Чернігівського окружного адміністративного суду під час отримання хабаря. Співробітники САП зазначають, що суддю затримали під час передачі другої частини коштів, а загальна сума становила 20 тисяч доларів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва