У Києві викрили наркоділків, які збували заборонені речовини через інтернет-магазин

20:17, 14 августа 2020
У наркоділків вилучили хімічні речовини майже на 3 млн гривень.
У Києві викрили наркоділків, які збували заборонені речовини через інтернет-магазин
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві викрили злочинне угруповання, яке займалося виготовленням та збутом через інтернет-магазин прекурсорів. Про це повідомляють на сторінці у Facebook Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України.

Для виготовлення наркотичних та психотропних речовин зловмисники облаштували дві нарколабораторії, а готову продукцію розповсюджували за допомогою сервісу кур’єрських послуг. Під час обшуків було вилучено хімічні речовини на суму майже 3 млн гривень.

«До складу групи входило троє киян. У рамках документування їх злочинної діяльності проведено ряд оперативних закупок. У результаті вдалося виявити схему розповсюдження прекурсорів через інтернет-магазин за допомогою кур’єрської служби та її активних учасників, які діяли на території Києва та області. Також було встановлено місцеперебування складського приміщення, яке фігуранти орендували для зберігання прекурсорів», – розповів заступник начальника управління боротьби з наркозлочинністю Денис Шевченко.

Під час обшуку було виявлено та вилучено спеціальне обладнання для виготовлення наркотиків, чотири кілограми перманганату калію, 94 літри діетилового ефіру, 15 кг фенілнітропропену, а також 10 літрів особливо небезпечної психотропної речовини альфа-бромвалеронфенон. Окрім того вилучено майже 5 тонн різних хімічних сполук.

Заборонені речовини працівники поліції передали для проведення відповідних експертних досліджень. Розпочато кримінальне провадження щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів розпочатого (ч. 3 ст. 311 КК України).

До слова, під час перетину кордону в брикетах з бананами знайшли кокаїн.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про наркоділка, який збував заборонені речовини через популярну соцмережу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва