Депутату з Донеччини повідомили про підозру у фінансуванні бойовиків

20:50, 14 августа 2020
Депутат Ясинуватської міськради брав безпосередню участь у модернізації військового складу незаконного збройного формування «Восток».
Депутату з Донеччини повідомили про підозру у фінансуванні бойовиків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Депутату Ясинуватської міськради заочно повідомлено про підозру у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України), інформує пресслужба прокуратури Донецької області.

«Прокурором Донецької області заочно повідомлено про підозру депутату Ясинуватської міської ради Донецької області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 КК України, тобто у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинених за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів», — сказано у повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що влітку 2014 року депутат, будучи одним із засновників та генеральним директором ТОВ, зареєстрованого на тимчасово окупованій території Донецької області, прийняв рішення про виготовлення на вказаному підприємстві протитанкових загорож та встановлення на вантажних автомобілях незаконного збройного формування «Восток» спарених зенітних установок ЗУ-23-2 калібру 23 мм.

Таким чином, підозрюваний брав безпосередню участь у модернізації військового складу незаконного збройного формування «Восток», який під контролем РФ воював проти Збройних Сил України та інших військових підрозділів у період проведення АТО.

Наразі досудове розслідування зупинено у зв’язку з оголошенням підозрюваного у розшук.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру ватажку бойовиків.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки