Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру ватажку бойовиків

12:44, 23 января 2020
Бойовик підозрюється у вчиненні порушення законів та звичаїв ведення війни.
Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру ватажку бойовиків
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прокурор Офісу Генерального прокурора повідомив про підозру керівнику артилерійського підрозділу «2 Окрема гвардійська мотострілецька бригада 2 армійського корпусу Народної міліції» «ЛНР». Про це йдеться у прес-службі ОГП.

«Його підозрюють у вчиненні особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній), ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.

Так, за даними слідства, вказаний громадянин України 30 серпня 2016 року, перебуваючи на території селища Весела Гора Луганської області, діючи умисно, спільно з іншими учасникам терористичної організації «ЛНР» та представниками ЗС РФ здійснив артилерійські обстріли цивільної інфраструктури та цивільного населення міста Щастя Луганської області. В результаті зазначених дій загинула 1 цивільна особа, зруйновано і пошкоджено 23 нерухомі об’єкти цивільної інфраструктури та 5 транспортних засобів», — повідомили у відомстві.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Офіс Генпрокурора ініціює зміни до законодавства щодо виконання кримінальних покарань.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва