Добір в окружні прокуратури: Ірина Венедіктова доручила розпочати підготовку конкурсів

10:12, 29 марта 2021
У першій хвилі планується заповнити 454 вакансії.
Добір в окружні прокуратури: Ірина Венедіктова доручила розпочати підготовку конкурсів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Україні триває активна підготовка до оголошення добору на вакантні посади прокурорів у нових окружних прокуратурах, які розпочали роботу з 15 березня. Про це повідомила Генпрокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Facebook.

«У першій хвилі ми плануємо заповнити 454 вакансії. Дала доручення структурним підрозділам Офісу Генпрокурора організувати проведення першої частини добору, до процесу також залучені обласні прокуратури. Водночас тривають консультації з міжнародними партнерами з метою забезпечення максимально прозорого конкурсного відбору», - заявила вона.

Вимоги до майбутніх прокурорів: громадянство України, вища юридична освіта, стаж роботи у галузі права не менше двох років.

Всі учасники процедури пройдуть спочатку тестування на знання законодавства. Після цього ті, хто набрав необхідну кількість балів, будуть допущені до другого етапу добору – тестування на загальні здібності. На третьому етапі кандидати виконуватимуть письмове завдання для оцінки рівня володіння практичними уміннями та навичками, а також пройдуть співбесіду на відповідність вимогам професійної компетентності та доброчесності.

Для тих кандидатів, які покажуть найкращі результати під час випробувань, готуються мотиваційні механізми кар’єрного зростання.

Крім цього, Ірина Венедіктова повідомила, що наразі на розгляді Верховної Ради України перебуває законопроект, яким ініціюється спрощення вимог до кандидатів. Зокрема, пропонується замінити необхідність дворічного стажу для кандидатів на посаду прокурора на роботу прокурором-стажистом. Це відкриє шлях до окружних прокуратур для випускників вищих навчальних закладів.

Раніше правоохоронний комітет Ради підтримав зміни до законодавства про добір та підготовку прокурорів.

Крім того, у Раді хочуть повернути прокурорам класні чини та формений одяг.

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва