Синоптики знову очікують похолодання: два циклони зі снігом рухаються в сторону України

17:15, 12 апреля 2021
Найбільша ймовірність снігу 16-18 числа.
Синоптики знову очікують похолодання: два циклони зі снігом рухаються в сторону України
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Синоптики попереджають про відчутне зниження температури повітря найближчими днями. Суттєве похолодання із дощами та мокрим снігом принесуть в Україну два циклони, один з яких прийде із заходу, а інший — з півдня. Такий прогноз зробили в Укргідрометцентрі, передає Експрес.

Перші опади на території західних областей очікують завтра, 13 квітня. Денна температура повітря знизиться до +11..+13 градусів, на решті території України все ще буде близько 20 градусів тепла.

За прогнозами Романа Мурмила, дощі литимуть в Україні до кінця тижня. Однак екстремальних погодних явищ в Укргідрометцентрі не очікують.

«Опади не зливового характеру, різної інтенсивності — невеликі та помірні», — уточнив синоптик.

Він пояснює, що йде переміщення активних фронтів, циклонів через територію країни. Напрямки різні, тому це призведе до нестійкого характеру погоди. На заході України можливий дощ із мокрим снігом.

«Звичайно, сніг не засипле, але дощ чергуватиметься з мокрим снігом змішаної фази. Найбільша ймовірність снігу 16-18 числа», — сказав у коментарі «Україні молодій» провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило.

Про сніг у західних областях також попередила синоптикиня Наталка Діденко.

«До західної частини України суне серйозне похолодання. І навіть таке серйозне, що є висока ймовірність мокрого снігу», — написала вона у дописі на сторінці в Facebook.

Стосовно температури повітря, то її суттєве зниження відбудеться у середу, 14 квітня. Вдень і вночі стовпчики термометрів у західних областях покажуть максим +3..+5 градусів. На решті території України — від +13 до +15 градусів. Лише у східних областях буде близько 20 градусів тепла. Приблизно такі самі температурні показники збережуться і в наступні три дні. На Півдні та в Центрі трохи холодніше – +10..+12 градусів.

Температура повітря перед вихідними підвищиться лише у західних областях. Стовпчики термометрів у п'ятницю там сягатимуть позначки у +9..+11 градусів. Попри це там буде все ще прохолодніше, ніж на решті території України.

Погода станом на 12 квітня, понеділок. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, якою буде погода на Пасху та травневі свята.

Крім того, у Києві з 10 квітня почали вимикати опалення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України