Посилення карантину: Одеський апеляційний суд зменшив кількість відкритих засідань

16:44, 12 апреля 2021
Суд рекомендує утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання.
Посилення карантину: Одеський апеляційний суд зменшив кількість відкритих засідань
Джерело фото: Одеський апеляційний суд / facebook.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Одеський апеляційний суд встановив посилені карантинні обмеження з 12 квітня і на період встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території Одеської області.

Встановлено наступні карантинні обмеження:

  • заборонено вхід у приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань, в тому числі з підвищеною температурою; без вдягнутих засобів індивідуального захисту (масках або респіраторах);
  • обмежено доступ до зали судового засідання під час розгляду справи осіб, які не є учасниками проваджень із дотриманням принципу публічності судових процесів;
  • зменшено кількість судових засідань у справах, що проводяться у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу шляхом:
  • проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або в приміщенні відповідного суду за заявою учасника справи у порядку, передбаченому відповідними процесуальними кодексами;
  • розгляду справ у порядку письмового провадження без учасників справи та осіб, які не залучалися до участі у справі судом першої інстанції, за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце судового засідання, за відсутності заяв про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

За наявності заяви учасника судового провадження про розгляд справи в його присутності, забезпечення такого розгляду здійснюється, виходячи з терміновості справи, із дотриманням балансу між правом осіб на безпечне для життя і здоров‘я довкілля та правом доступу до правосуддя.

Самостійне пересування відвідувачів суду та учасників проваджень по суду обмежується. Відвідувачі суду та учасники судових проваджень для пересування на території будівлі суду звертаються до судових розпорядників, які забезпечують реалізацію їх прав з дотриманням режиму роботи в умовах карантину.

Одночасне перебування відвідувачів суду у приміщеннях суду допускається з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м. площі залу.

Допуск відвідувачів суду до канцелярії суду, що розташована на 1 поверсі, для подачі документів та приміщення режимно-секретного відділу, що розташований на 2 поверсі, забезпечити з дотриманням встановлених санітарних норм, в тому числі в респіраторі або захисній масці з дотриманням принципів соціального дистанціювання (2 м.).

Рекомендувати учасникам судових проваджень ознайомлюватися з матеріалами справи з дотриманням встановлених карантинних заходів; документи (апеляційні скарги, заяви, клопотання, скарги, пояснення тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або будь-якими іншими дистанційними засобами зв‘язку; утриматися від відвідування приміщення суду, особливо за наявності ознак захворювання.

Зазначається, що це розпорядження набирає чинності з 12 квітня 2021 року.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, як працюють нотаріуси у червоній зоні карантину. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України