На Рівненщині кияни вирощували канабіс в теплиці та виготовляли психотропи

17:25, 16 июня 2021
Обвинувачені займалися збутом наркотичних засобів шляхом здійснення «закладок», замовлення на які приймали через один з месенджерів.
На Рівненщині кияни вирощували канабіс в теплиці та виготовляли психотропи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до Ізяславського районного суду Хмельницької області скеровано обвинувальний акт стосовно трьох киян. Їм інкримінують незаконне виготовлення, зберігання та збут наркотичних речовин і прекурсорів, незаконний посів конопель, виготовлення та зберігання обладнання для виробництва наркотичних засобів, а також організацію місць для незаконного виготовлення наркотичних засобів (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 309, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 310, ч. 2 ст. 313, ч. 2 ст. 317 КК України). Крім того, одного з них обвинувачують у незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

За даними слідства, жінка та двоє чоловіків у Києві та у Хмельницькій області вирощували рослини коноплі та організували лабораторії, де за допомогою спеціального обладнання виготовляли психотропи, які в подальшому через мережу Інтернет збували на території Рівненської та Хмельницької областей. Також на території цих областей обвинувачені займалися збутом наркотичних засобів шляхом здійснення «закладок», замовлення на які приймали через один з месенджерів.

Крім того, один з обвинувачених за місцем свого проживання зберігав зброю та бойові припаси без спеціального дозволу, які у липні 2020 року під час обшуків було вилучено правоохоронцями. Тоді ж в ході слідчих дій вилучено 30 рослин конопель, понад 700 г вже висушеного канабісу, більше кілограма прекурсорів, 21 г амфетаміну, а також макову солому та обладнання для виробництва наркотичних засобів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що українцям дозволять зберігати вдома канабіс.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва