На підтримку ЗСУ перерахували 6 млн доларів, якими хотіли підкупити керівництво НАБУ і САП

17:08, 26 апреля 2022
Гроші перерахували на потреби обороноздатності держави.
На підтримку ЗСУ перерахували 6 млн доларів, якими хотіли підкупити керівництво НАБУ і САП
Джерело фото: НАБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

ВАКС зняв арешт із коштів у кримінальному провадженні з обвинувачення осіб, які намагалися за 6 млн дол. США підкупити керівництво НАБУ і САП. Про це повідомив офіційний сайт НАБУ.

«Таке рішення ініціювали детективи НАБУ та прокурори САП. Завдяки цьому 6 млн дол. США (понад 170 млн грн за курсом НБУ) вже перерахували на потреби обороноздатності держави.

Нагадаємо, це найбільшій в історії України хабар. У червні 2020 року НАБУ та САП викрили трьох осіб, один із яких був чинним на той момент посадовцем ГУ ДПС у м. Києві, на спробі підкупу керівництва антикорупційних органів – їм запропонували закрити кримінальне провадження за підозрою колишнього топпосадовця. «Послугу» оцінили у 5 млн дол. США, ще 1 млн дол. США посадовець ГУ ДПС взяв собі «зверху». Цих всіх осіб, а також ініціатора підкупу притягнули до відповідальності. Розслідування закінчили, справи за їхнім обвинуваченням слухаються у ВАКС», — сказано у повідомленні.

Джерело фото: НАБУ

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва