В Італії створили інноваційний протез стопи для людей та роботів, відео

09:25, 17 липня 2024
Новітній протез стопи може пристосовуватися до нерівної поверхні.
В Італії створили інноваційний протез стопи для людей та роботів, відео
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Нова розробка італійських вчених - протез SoftFoot Pro, підійде як людям, які втратили стопу, так і роботам майбутнього. Він відтворює природні рухи кісток під час ходьби різними типами поверхні, передає newatlas.com.

Протез дає змогу стопі згинатися і розтягуватися, забезпечуючи стійкість на нерівних або похилих поверхнях. SoftFoot Pro адаптується до будь-яких умов, мінімізуючи дискомфорт і забезпечуючи більш природне пересування. Його конструкція складається з п'яти паралельних ланцюгів, з'єднаних з титановою п'ятою. Передні сегменти кожного ланцюга імітують рух пальців, тоді як задні частини відтворюють рух плеснових кісток.

Механізм склепіння дає змогу SoftFoot Pro накопичувати енергію, згинаючи пальці наприкінці кожного кроку, а потім вивільняти цю енергію, коли стопа відривається від землі, щоб зробити наступний крок уперед. Коли протез опускається на землю, його гнучка конструкція дає йому змогу поглинати від 10% до 50% енергії удару.

Вага протеза складає 450 грамів і здатний витримувати навантаження до 100 кг. Наразі він  успішно пройшов клінічні випробування на добровольцях з ампутованими кінцівками.  Учасники змогли без зусиль долати нерівності і нахили, присідати і вставати.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Яроцький
    Віталій Яроцький
    д.ю.н, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, завідувач кафедри цивільного права #2 Національного юридичноно ун-ту ім.Ярослава Мудрого, член НКР при ВС
  • Аліна Сидорук
    Аліна Сидорук
    суддя Господарського суду Тернопільської області