Рада прийняла закон щодо захисту дітей-сиріт

11:17, 2 декабря 2020
Парламент прийняв закон щодо захисту прав осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність.
Рада прийняла закон щодо захисту дітей-сиріт
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 2 грудня, Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність». Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Законом уточнено назви закладів освіти, навчання в яких надає право прийомним дітям та вихованцям дитячого будинку сімейного типу право проживати у прийомній сім’ї та дитячому будинку сімейного типу, а також дозволено особам з числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність, проживати та виховуватися у прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу до досягнення ними 23-річного віку незалежно від того, чи навчаються вони у закладі загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти.

Законом встановлено, що з метою підготовки до самостійного життя дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа після вибуття їх з прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування забезпечують надання таким дітям (особам) під час їх проживання в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу додаткових соціальних (підтримане проживання, денний догляд, соціальна реабілітація та інші), медичних, реабілітаційних та інших послуг відповідно до законодавства.

Законом прийомним дітям та вихованцям після досягнення 18-річного віку надано право вибору щодо проживання у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу до закінчення закладу освіти.

Проєкт Закону зареєстровано за №3594.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що проведення зустрічей батька з дитиною без присутності матері може вплинути на психічний стан дитини.

Також ВС висловився щодо надання права на побачення з дитиною батькам, які позбавлені батьківських прав.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва