Як відновлюватимуть зруйновані міста та села: Рада підтримала законопроєкт, інфографіка

16:28, 12 мая 2022
Депутати внесли зміни до законодавства, яке регулює містобудівну діяльність.
Як відновлюватимуть зруйновані міста та села: Рада підтримала законопроєкт, інфографіка
Джерело фото: ukrinform.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада прийняла законопроєкт №7282 у другому читанні та в цілому. Так, в Україні буде створена програма комплексного відновлення населених пунктів. Вона дозволить вирішити низку містобудівних питань, що виникли внаслідок військового вторгнення РФ, повідомляє Олена Шуляк – голова партії «Слуга народу».

«Ми внесли зміни до законодавства, яке регулює містобудівну діяльність, і запровадили новий термін – Програма комплексного відновлення населеного пункту. Вона визначає основні просторові та соціально-економічні пріоритети відновлення територій, які постраждали від боїв та надзвичайних ситуацій.

Така програма має містити загальний опис населеного пункту або території, для якої розробляється, а також інформацію про необхідність підготовки території та шкоду, спричинену об’єктам громадської, житлової, інженерної інфраструктури, виробничих потужностей», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що план комплексного відновлення населеного пункту (території) затверджується відповідною сільською, селищною, міською радою протягом 30 календарних днів з дня його внесення.

Також законопроектом пропонується дозволити під час воєнного стану встановлювати та змінювати цільове призначення земельної ділянки державної та комунальної власності. Власне йдеться про будівництво тимчасового житла та розміщення евакуйованих виробництв.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада тимчасово дозволила пільговий імпорт вантажівок та спецмашин.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде