НАІС впровадив механізм автопролонгації та автоприпинення речового права

19:28, 14 сентября 2020
За допомогою програмних засобів реєстру речових прав на нерухоме майно можна буде провести операцію продовження дії договору.
НАІС впровадив механізм автопролонгації та автоприпинення речового права
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» для таких видів речових прав, як: «право користування (сервітут)», «право користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис)», «право забудови земельної ділянки (суперфіцій)», «право оренди земельної ділянки», «право користування (найму (оренди) будівлею або іншими капітальними спорудами, їх окремими частинами», «довірче управління майном», «інше речове право» створило можливість автоматичної пролонгації та автоприпинення. Про це повідомила пресслужба ДП.

Оновлене програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у разі закінчення строку дії, скажімо, договору оренди, відтепер може провести операцію продовження дії договору на той самий строк.

В інтерфейсі програми створено також низку нових полів - «Дата укладання договору (після 2013р.)/Дата державної реєстрації (до 2013 р.)», «Строк:» «рік» «місяць» «день», «Автоматичне продовження дії договору», які є обов'язковими для заповнення у випадку:

  • реєстрації нового іншого речового права (за виключенням перенесення зі спецрозділу або Реєстру прав власності на нерухоме майно);
  • при внесенні змін до старих полів «Строк дії»;
  • заповнення значення поля «Автоматичне продовження дії договору».

Крім того, реалізована можливість додавання до записів та операцій реєстру виключно тих документів, які внесені до блоку «Супровідні документи» в заяві.

Єдине, про що попереджає ДП «НАІС», то це якщо речове право було зареєстровано до оновлення програмного забезпечення, то необхідно внести інформацію про строк дії договору/дату державної реєстрації у нові поля.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки