Суддя ШААС: Центр протидії корупції розповсюдив фейк по справі Портнова про перегляд підручників з історії щодо подій Революції гідності

16:09, 19 апреля 2021
Шостий апеляційний адмінсуд повідомив, що новина про залишення ШААС без змін рішення про задоволення позову Андрія Портнова про перегляд підручників з історії України щодо подій Революції Гідності – фейк.
Суддя ШААС: Центр протидії корупції розповсюдив фейк по справі Портнова про перегляд підручників з історії щодо подій Революції гідності
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Центр протидії корупції (ЦПК) Віталія Шабуніна та деякі ЗМІ з посиланням на нього повідомили новину, що начебто «Шостий апеляційний адміністративний суд Києва залишив у силі рішення Окружного адмінсуду столиці про перегляд підручників з історії України щодо подій Революції гідності. Автором відповідного позову є Андрій Портнов». «На тижні судді Шостого апеляційного адмінсуду Києва залишили в силі рішення ОАСК і зобов'язали Міносвіти переглянути підручники історії, де згадується Майдан. Мовляв, недоведеною є вина силовиків у розстрілах протестувальників», — повідомив Центр протидії корупції у Facebook.

Ця новина не відповідає дійсності. Про це «Судово-юридичній газеті» повідомила суддя Шостого апеляційного адміністративного суду, головуюча по цій справі Яна Глущенко.

«Останнім часом активно поширюється фейкова новина про залишення Шостим апеляційним адміністративним судом без змін рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про задоволення позову Портнова А.В. до Міністерства освіти і науки України про перегляд підручників з історії України щодо подій Революції Гідності.

Взагалі не зрозуміло, звідки, так звані, журналісти взяли цю маячню, адже на час поширення зазначеної новини текст рішення апеляційного суду в Єдиному державному реєстрі судових рішень відсутній.

Дуже прикро, що засоби масової інформації та лідери суспільної думки не перевіряють поширені ними відомості, вводячи суспільство в оману.

Доводимо до відома громадськості, що постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 14 квітня 2021 року рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про зобов’язання Міністерство освіти і науки України забезпечити перегляд підручників для 5 та 11 класів з історії України скасовано. У задоволенні позову в цій частині відмовлено.

Зазначене рішення направлено до Єдиного державного реєстру судових рішень 15 квітня 2021 року та має бути оприлюднено адміністратором у порядку, визначеному Законом України «Про доступ до судових рішень».

Наполегливо радимо використовувати достовірну інформацію та ознайомитись з судовим рішенням у Єдиному державному реєстрі судових рішень після його публікації», - підкреслила вона.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал і на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді