Неправомірно застосував силу: перед судом постане поліцейський

12:53, 2 февраля 2019
ДБР завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні.
Неправомірно застосував силу: перед судом постане поліцейський
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, завершили досудове розслідування відносно запорізького поліцейського, який неправомірно застосував силу щодо затриманого, передає прес-служба Бюро.

Подія сталася наприкінці грудня минулого року. До одного із відділів поліції м. Запоріжжя було доставлено групу людей для з’ясування обставин інциденту. Один із затриманих висловлював незадоволення діями поліцейських. Внаслідок цього, між правоохоронцем та чоловіком виник конфлікт, в ході якого працівник поліції невмотивовано застосував силу до опонента.

Експертиза встановила у постраждалого відкритий перелом кісток носу.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні.

Обвинувальний акт скеровано до суду за частиною 2 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони супроводжувалися насильством).

У разі доведення вини, працівнику поліції загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років. Варто зазначити, в одному з судів м. Запоріжжя вже розглядається справа за обвинуваченням цього ж поліцейського в аналогічному кримінальному правопорушенні, тобто подібні дії він вчиняє вже не вперше.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві затримали військовослужбовця Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби та його спільника — колишнього військовослужбовця Державної прикордонної служби України за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Крім того, слідчими теруправління Державного бюро розслідувань у Полтаві спільно зі співробітниками управління Департаменту внутрішньої безпеки в Полтавській області затримано чотирьох співробітників Національної поліції, які вчинили розбійний напад на перехожого.

Також ДБР за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 4 000 доларів США затримали виконуючого обов’язки начальника одного з відділів Національної поліції в Одесі.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області