Отримав $4000 хабара: ДБР затримало виконуючого обов’язки начальника поліції

10:09, 9 января 2019
Слідчі ДБР вилучили предмет злочину.
Отримав $4000 хабара: ДБР затримало виконуючого обов’язки начальника поліції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, за оперативного супроводу управління Служби безпеки України в Одеській області, за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 4 000 доларів США затримано виконуючого обов’язки начальника одного з відділів Національної поліції в м. Одеса, передає прес-служба ДБР.

За попередніми даними, виконуючий обов’язки начальника одного з відділів Національної поліції в м. Одеса вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 4 000 доларів США за вчинення дій в інтересах приватної особи, що полягали у сприянні зміни місця служби одного із військовослужбовців, а також нестворення перешкод для підприємницької діяльності заявника.

За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди слідчими теруправління ДБР у м. Миколаєві розслідується кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Виконуючий обов’язки начальника затриманий слідчими теруправління ДБР у м. Миколаєві у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Предмет злочину вилучено. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво здійснюється військовою прокуратурою Одеського гарнізону.

У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі львівського територіального управління ДБР за оперативного супроводження Управління захисту економіки Нацполіції у Львівській області викрили та затримали лісничого одного з лісництв Львівської області за вимагання та одержання неправомірної вигоди.

Також слідчими теруправління Державного бюро розслідувань у Полтаві спільно зі співробітниками управління Департаменту внутрішньої безпеки в Полтавській області затримано чотирьох співробітників Національної поліції, які вчинили розбійний напад на перехожого.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва