НАЗК направило до суду 6 адмінпротоколів стосовно головного лікаря Поліської ЦРЛ

10:12, 9 января 2019
Усього було направлено до суду 7 протоколів стосовно двох посадовців.
НАЗК направило до суду 6 адмінпротоколів стосовно головного лікаря Поліської ЦРЛ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 7 адмінпротоколів за недотримання вимог ЗУ «Про запобігання корупції» (запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) двома посадовцями, передає прес-служба НАЗК.

6 адмінпротоколів направлено до суду стосовно головного лікаря Поліської центральної районної лікарні Олега Савенка, який під час реалізації службових повноважень не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів, що виник у зв’язку з преміюванням його дружини, та в подальшому вчиняв дії та приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів.

Відповідальність за неповідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах конфлікту інтересів передбачена ч. 1 та 2, ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, направлено до суду адмінпротокол стосовно Єгора Єрошка, який  під час перебування на посаді першого заступника начальника Головного управління Державної служби України з питань праці в Одеській області водночас був керівником підприємства, що має на меті одержання прибутку.

Вказані діяння містять ознаки адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачена ч. 2,  ст. 172-4 КУпАП.

Національне агентство з питань запобігання корупції звернуло увагу, що складення протоколу і передача його до суду не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК за результатами перевірки внесло припис меру Києва Віталію Кличку. Національне агентство встановило порушення вимог статті 19 Закону, а саме: не було затверджено антикорупційну програму Київської міської ради на 2017 рік.

Також ми повідомляли, що НАЗК внесло приписи голові Держводагентства та іншим чиновникам. НАЗК внесло 3 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Крім того, НАЗК на своєму засіданні прийняло рішення про направлення до суду 7 адміністративних протоколів за недотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України