НАЗК внесло приписи голові Держводагентства та іншим чиновникам

11:05, 17 декабря 2018
Усього було внесено три приписи.
НАЗК внесло приписи голові Держводагентства та іншим чиновникам
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК внесло 3 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону, передає прес-служба Національного агентства.

Припис внесено голові Державного агентства водних ресурсів України Ірині Овчаренко стосовно  встановлених фактів непередачі начальником Херсонського обласного управління водних ресурсів Держводагентства Ігорем Андрієнком в управління іншій особі належних йому корпоративних прав у товаристві з обмеженою відповідальністю протягом 30 днів з моменту призначення Андрієнка на вказану посаду у порядку, передбаченому Законом.

Також внесено припис Кременчуцькому міському голові Полтавської області Віталію Малецькому стосовно начальника КУ «КРВС» Василя Білоуса у зв’язку з наявністю неврегульованого потенційного конфлікту інтересів, зумовленого родинними та іншими позаслужбовими стосунками з синами та невісткою, що може вплинути на об’єктивність прийняття рішень під час виконання начальником КУ «КРВС» своїх службових повноважень.

Крім того, Національне агентство внесло припис голові Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадію Джегуру стосовно порушення вимог частини четвертої статті 12 Закону України «Про запобігання корупції», а саме ненадання у повному обсязі та з порушенням встановлених законодавством строків інформації та документів на запит Національного агентства.

Згідно з приписами, Національне агентство вимагає усунути вказані порушення, провести службові розслідування та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, навіщо НАЗК проводить експертизу законопроектів про адвокатуру.

Крім того, НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо порушення 11-ма суб’єктами декларування термінів подання декларацій та неподання/несвоєчасного подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Також нам стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло 3 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Додамо, НАЗК з питань запобігання корупції на засіданні 14 грудня прийняло рішення про затвердження результатів повних перевірок декларацій 14-ти посадових осіб, а також розпочало такі перевірки щодо 7-ми осіб.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси