НАЗК внесло приписи двом чиновникам і прокурору

12:31, 7 декабря 2018
Усього було внесено три приписи.
НАЗК внесло приписи двом чиновникам і прокурору
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло 3 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону, передає прес-служба НАЗК.

Припис внесено заступникові голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимиру Бондарю стосовно виконуючого обов’язки директора ДП «Герцаївське державне спеціалізоване лісництво агропромислового комплексу» Петра Минзату, під керівництвом якого працювала його дружина. Таким чином, у в.о. директора був неврегульований потенційний конфлікт інтересів, зумовлений сімейними стосунками.

Крім того, Національне агентство внесло припис голові Вінницької обласної ради Анатолію Олійнику стосовно начальника комунального підприємства «Вінницяоблводоканал» Олександра Чернятинського, у прямому підпорядкуванні якого працювала дружина, що могло вплинути на об’єктивність прийняття рішень під час виконання його службових повноважень і свідчило про наявний потенційний конфлікт інтересів, який був неврегульований.

Також внесено припис керівникові Київської місцевої прокуратури №6 Олександру Авдєєнку стосовно порушення вимог частини четвертої статті 12 Закону України «Про запобігання корупції», а саме — надання не у повному обсязі та з порушенням встановлених законодавством строків інформації та документів на запит Національного агентства.

Згідно з приписами, Національне агентство вимагає усунути вказані порушення, провести службові розслідування та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, навіщо НАЗК проводить експертизу законопроектів про адвокатуру.

Додамо, НАЗК та ДФС підписали протокол про порядок автоматизованого обміну інформацією.

Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 12 протоколів про адміністративні правопорушення: за фактами несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій. Два з цих протоколів складені стосовно народного депутата України.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси