НАЗК направило до суду протоколи стосовно депутата та інших посадовців

13:43, 14 декабря 2018
Усього було направлено протоколів стосовно 11 осіб.
НАЗК направило до суду протоколи стосовно депутата та інших посадовців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо порушення 11-ма суб’єктами декларування термінів подання декларацій та неподання/несвоєчасного подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані, передає прес-служба Національного агентства.

Зазначається, що депутат Запорізької міської ради Ольга Ревчук не подала до Єдиного державного реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з набуттям у власність водного транспортного засобу Monterey boats 2007 року випуску вартістю понад 1 млн гривень.

Євген Катунін, перебуваючи на посаді заступника генерального директора з кадрів та режиму Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС», несвоєчасно повідомив НАЗК про придбання водного транспортного засобу «Finval 475» 2017 року випуску вартістю 164 тис. гривень, а також човнового двигуна «Yamaha F70 AETL» вартістю понад 255 тис. гривень.

Крім того, складено протокол стосовно голови Луцької РДА Тараса Яковлева, який, звільнившись у 2017 році з посади першого заступника Луцького міського голови, несвоєчасно подав декларацію після звільнення.

Також порушили без поважних причин терміни подання декларацій посадовці Головного управління ДФС у м. Києві, Одеської митниці ДФС, державний реєстратор Луцького міського управління юстиції та колишня посадова особа управління забезпечення діяльності постійних комісій Київської міської ради секретаріату міськради.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, навіщо НАЗК проводить експертизу законопроектів про адвокатуру.

Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 12 протоколів про адміністративні правопорушення: за фактами несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій. Два з цих протоколів складені стосовно народного депутата України.

Додамо, Національне агентство з питань запобігання корупції в установленому порядку запросило сім посадових осіб для надання пояснень та, у разі наявності підстав, складення протоколів про адміністративне правопорушення.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва