НАЗК внесло припис Київському міському голові Віталію Кличку

13:01, 22 декабря 2018
Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання.
НАЗК внесло припис Київському міському голові Віталію Кличку
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами планової перевірки дотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» в Київській міській раді внесло припис Київському міському голові Віталію Кличку, передає прес-служба НАЗК.

Так, Національне агентство встановило порушення вимог статті 19 Закону, а саме: не було затверджено антикорупційну програму Київської міської ради на 2017 рік.

У НАЗК нагадали, що основною складовою антикорупційної програми є оцінка корупційних ризиків у діяльності органу, причини, що їх породжують та умови, що їм сприяють, а також заходи щодо усунення виявлених корупційних ризиків.

Крім того, під час перевірки встановлено, що відповідальні посадові особи Київради не повідомили Національне агентство про 6 випадків несвоєчасного подання декларацій перед звільненням колишніми посадовцями секретаріату Київради, що є порушенням вимог статті 49 Закону.

Згідно з приписом, Національне агентство вимагає провести службове розслідування з метою виявлення причин та умов, що сприяли невиконанню посадовими особами Київради вимог Закону України «Про запобігання корупції» та за його результатами вжити заходів у встановленому законом порядку.

Припис Національного агентства є обов’язковим до виконання. За невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, навіщо НАЗК проводить експертизу законопроектів про адвокатуру.

Крім того, 20 грудня до приміщення Національного агентства вдердася група осіб, яка намагалася примусити представників Центрального органу виконавчої влади діяти в їхніх інтересах.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки