Слідчі ДБР затримали прикордонника на хабарі в $1250

10:30, 28 января 2019
Військовослужбовець отримав неправомірну вигоду за сприяння у легалізації іноземних громадян.
Слідчі ДБР затримали прикордонника на хабарі в $1250
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у Полтаві затримали військовослужбовця Харківського прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби та його спільника — колишнього військовослужбовця Державної прикордонної служби України за вимагання та одержання неправомірної вигоди, повідомляє 27 січня прес-центр ДБР.

Як повідомляється, вищевказані особи вимагали та отримали 1250 доларів США від громадянина України за допомогу в легалізації статусу іноземних громадян на території України.

Після отримання останньої частини неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів США службову особу та її спільника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Затриманим готується повідомлення про підозру, проводяться інші першочергові слідчі дії.

ДБР проводить розслідування кримінального провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди).

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що  слідчими теруправління Державного бюро розслідувань у Полтаві спільно зі співробітниками управління Департаменту внутрішньої безпеки в Полтавській області затримано чотирьох співробітників Національної поліції, які вчинили розбійний напад на перехожого.

Також ДБР за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 4 000 доларів США затримали виконуючого обов’язки начальника одного з відділів Національної поліції в Одесі.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді