Вища кваліфікаційна комісія нотаріату анулювала свідоцтва 9 нотаріусів: список

10:21, 27 февраля 2020
Заборонено професійну діяльність нотаріусам, які систематично порушували закон та фігурували у кримінальних провадженнях.
Вища кваліфікаційна комісія нотаріату анулювала свідоцтва 9 нотаріусів: список
Фото зі сторінки Ольги Оніщук у «Фейсбук»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища кваліфікаційна комісія нотаріату анулювала свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю  деяким нотаріусам. Про це повідомляє у «Фейсбуці» заступниця міністра юстиції Ольга Оніщук.

За її словами, серед прізвищ нотаріусів, яким анульовано свідоцтва, є і ті, які провертали наймасштабніші нотаріальні афери в Україні протягом останніх десяти-п’ятнадцяти років.

«Відчувши смак безкарності, вони віртуозно продавали чужі автомобілі, квартири, будинки, здійснювали найгучніші останні рейдерські захоплення майна та бізнесу в державних реєстрах.

З-поміж цих нотаріусів є і ті, які були постійними фігурантами численних кримінальних проваджень та «героями» матеріалів і сюжетів, висвітлених у різноманітних журналістських розслідуваннях» написала Ольга Оніщук.

Перелік нотаріусів щодо яких прийнято рішення ВККН про анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю: Андрєєва (Павловська) Г. О., Гнідюк О. Б., Журавльова Л. М., Перевертун О. Ю., Міссіяж О. А., Головкіна Я. В., Змисловська Т. В., Щур (Нотари) О. І., Азадалієва Я. М.

Окрім того, за словами заступниці міністра, вже готуються нові подання про анулювання свідоцтв.

«Маємо надію, що незабаром нотаріат буде повністю очищений від одіозних прізвищ, які залишили сірі плями в історії українського нотаріату» зауважила  Оніщук та додала, що «система контролю в сфері нотаріату працювала неефективно, і її треба повністю змінювати. Такий контроль має бути спрямований на очищення нотаріату від представників, яким в нотаріаті не місце, а не ускладнювати життя добросовісним нотаріусам та створювати середовище для існування корупції».

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Мін’юст встановлює більш жорсткий контроль за діяльністю реєстраторів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді