Один із керівників Нацполіції столиці погорів на хабарі у 3000 доларів

20:40, 5 октября 2020
За кошти він обіцяв розв'язати питання перекваліфікації кримінального провадження.
Один із керівників Нацполіції столиці погорів на хабарі у 3000 доларів
ДБР
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали одного із керівників слідчого відділу Дарницького УП ГУ Нацполіції в м. Києві після одержання ним неправомірної вигоди. Про це повідомила прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав 3000 доларів США. За кошти він обіцяв розв'язати питання перекваліфікації кримінального провадження та подальше не притягнення особи до кримінальної відповідальності у зв’язку з закінченням строків давності.

3 жовтня 2020 року правоохоронця затримано у порядку ст. 208 КПК України після одержання ним 2000 доларів США. Затриманому повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні хабара службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі вирішується питання щодо обрання відносного нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що посадовець вимагав та одержав через посередника неправомірну вигоду у сумі 1200 доларів від родича засудженого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде