Пішов з життя суддя Вищого господарського суду України у відставці

20:40, 11 апреля 2021
Микола Гречківський стояв у витоків розбудови та становлення арбітражно-судової системи України, був одним із її основоположників та співавтором розробки першого Арбітражного процесуального кодексу України.
Пішов з життя суддя Вищого господарського суду України у відставці
Джерело фото: КГС ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

10 квітня на 84 році пішов із життя суддя Вищого господарського суду України у відставці Микола Павлович Гречківський, передає пресслужба КГС ВС.

«Він стояв у витоків розбудови та становлення арбітражно-судової системи України, був одним із її основоположників, співавтором розробки першого Арбітражного процесуального кодексу України, багатьох законопроєктів з господарського законодавства, членом комісії по опрацюванню концепції судово-правової реформи України, входив до складу координаційної ради з питань функціонування ринку цінних паперів при Президентові України.

Микола Павлович Гречківський з 1981 року був заступником, а згодом і першим заступником головного арбітра Держарбітражу УРСР, протягом 1991 – 2002 років – першим заступником голови Вищого господарського (арбітражного) суду України, суддею вищого кваліфікаційного класу, членом Президії та Пленуму ВГСУ.

За вагомі заслуги у зміцненні законності правопорядку та високий професіоналізм у 1997 році Указом Президента України йому присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України».

Його трудова діяльність відзначена відомчими нагородами «Почесний працівник арбітражного суду» та «Почесний працівник господарського суду».

Колектив Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду та Вищого господарського суду України висловлюють глибоке співчуття рідним та близьким Миколи Павловича.

Земля пухом і світла пам'ять Миколі Павловичу Гречківському», — сказано у повідомленні.

Редакція «Судово-юридичної газети» висловлює щирі співчуття родині та близьким Миколи Павловича.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України