Видавати повістки у вигляді покарання повна дурня, — Резніков

16:23, 15 июля 2022
Я вважаю, що це дурня повна, тому що служити країні й захищати країну - це точно не має бути покаранням», — сказав міністр оборони.
Видавати повістки у вигляді покарання повна дурня, — Резніков
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю ВВС прокоментував ситуацію з повістками, а саме, коли повістки видають у вигляді покарання.

Він зазначив, що служити країні та захищати її – це точно не повинно бути покаранням. Також Резніков наголосив, що виклик повісткою до військкомату не означає, що людину автоматично мобілізують в армію.

«В праві є таке поняття як ексцес виконавця. Це як у прислів'ї про дурня, якого примусили богу молитись. У кожного центру комплектації є свій план. Доукомплектування відбувається у будь-якому разі. Не в якихось там величезних масштабах, але ми маємо і загиблих, і поранених. Ми маємо сьогодні підрозділи, які мають відпочити, відновити боєздатність. Відповідно мають завезти свіжі сили. Тому, звісно, певний набір є.

Ви ж чули, є програма від британців: 10 тисяч наших хлопців будуть готувати (до війни - Ред.) в сучасних умовах і так далі. І ми шукаємо, обираємо тих, хто бажає і хто входить в поняття резерву. Тому звісно, повістки все одно по конкретних спеціальностях (вручаються)...

Але що таке повістка? Повістка не означає, що тебе забрали в армію. Це означає: прийди, будь ласка, в центр комплектації. Не стоїш на обліку? Перевірмо. Може, ти якраз потрібен зараз - тоді тебе мають право призвати під час воєнного стану. Або скажуть: "Йди, ти в резерві". Або: "Друже, а чого ти не став на реєстрацію?"

Є обов'язок, згідно із законом, якщо ти поїхав з Києва до Одеси, ти маєш там прийти і стати на облік. Деякі не робили цього. Хтось не знав, а хтось спеціально цього не зробив, щоб його не могли знайти.

Тому йде людина - "Добрий день! От вам повістка. Прийдіть - і далі перевіримо".

Іноді це робиться як покарання за щось - наприклад, порушення швидкісного режиму - я точно проти цього. Я вважаю, що це дурня повна, тому що служити країні й захищати країну - це точно не має бути покаранням», — сказав Резніков. 

Раніше ми писали, що Резніков спростував чутки про контрабанду західної зброї з України.

Також міністр оборони зазначив, що війна може закінчитися до кінця року.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду