Кабмін ухвалив постанову про автоматичну реєстрацію зупинених податкових накладних: є таємні умови

08:00, 3 червня 2023
Передбачається автоматична реєстрація зупинених податкових накладних за умови виконання невідомих умов.
Кабмін ухвалив постанову про автоматичну реєстрацію зупинених податкових накладних: є таємні умови
Джерело фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів ухвалив постанову про автоматичну реєстрацію зупинених податкових накладних. Відповідне рішення було ухвалене на підсумками засідання Уряду 2 червня.

Згідно з документом передбачено автоматичну реєстрацію податкових накладних та розрахунків коригування до них у разі виведення платника податку з переліку ризикових за виконання певних умов, які передбачені Порядком зупинення. Перелік умов не уточнюється.

Крім цього будуть автоматично реєструватися зупинені податкові накладні у разі ухвалення рішення про врахування таблиць платників за умови виконання певних умов. Про умови вочевидь стане відомо після публікації тексту постанови

Разом з тим визначено, якщо платника внесено до переліку ризикових, то дія рішення щодо врахування таблиць платника податків автоматично призупиняється, проте не скасовується.

У рішенні про внесення платника податку до переліку ризикових додано інформацію щодо дати включення до переліку ризикових контрагента, операції з яким визначено як ризикові.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Державна податкова служба надала рекомендації щодо відновлення реєстрації податкових накладних.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки